یوگا درمانی یک روش درمانی است که از حالت های یوگا، تمرینات تنفسی، مدیتیشن و تجسم راهنمایی شده برای بهبود سلامت فیزیکی و روانی فرد استفاده می کند.

تمرکز کلی یوگا درمانی بر روی ادغام ذهن، بدن و روح می باشد.

یوگا درمانی مدرن شامل دامنه وسیعی از حالت های درمانی می باشد که مولفه های درمان فیزیکی و روان شناختی را به کار می گیرد.

مشکلات درمان شده به وسیله یوگا درمانی

یوگا درمانی یک رشته در حال رشدی می باشد و شواهد تجربی قابل توجهی از کارایی آن حمایت می کنند.

این روش درمانی برای بهبود مشکلات سلامت روانی و فیزیکی موجود بکار گرفته می شود، و همچنین می تواند برای درمان استراتژی خود مراقبتی و به منظور پیشگیری و نگهداری به کار گرفته شود.

یوگا درمانی یک روش مناسبی برای درمان افسردگی و اضطراب می باشد.

یک تحلیل چند بعدی در رابطه با مراقبت های اولیه مربوط به اختلالات CNS نتیجه گیری کرده است که یوگاه درمانی، در بهبود استرس بعد از آسیب (PTSD) و اسکیزوفرنیا هم کاربرد دارد.

علاوه بر آن، درمانگران یوگا شروع به توسعه مدل های درمانی کردند که برای کودکان دارای اوتیسم مناسب می باشد.

کتاب یوگا درمانی برای کودکان اوتیسم و دارای نیاز های خاص ، که در سال 2013 و توسط یک معلم یوگا به اسم لوئیز گولدبرگ نوشته شده بود، یک کتاب مهمی در درمانگران تازه کار و با تجربه در نظر گرفته می شود.

بر اساس مقاله ای که در سال 2012 و توسط مجله کارهای اجتماعی امروز چاپ شد، یوگا درمانی یک روش درمان موثر نوظهوری می باشد که می تواند برای درمان سوء استفاده مهم به کار گرفته شود.

متخصصان سلامت روان، روش هایی را که یوگا درمانی می تواند تاثیرات مثبتی بر روی ذهن و بدن افراد در خطر اعتیاد بگذارد را نشان داده اند.

مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که یوگا منجر به تقویت انتقال دهنده های عصبی GABA (اسید گاما –آمینو بوتریک) می شود که عامل مهمی می باشند، چرا که از نظر آماری، سطوح GABA در افراد تجربه کننده سوء استفاده مهم، اضطراب و افسردگی پایین می باشد.

یوگا درمانی به دلیل تمرکز بر روی ادغام ذهن و بدن، در شناسایی مشکلات سلامت روانی زیادی به کار گرفته می شود.

این روش درمانی برای درمان درد های کمر، مشکلات قلبی، آسم، خستگی مفرط، فشار خون، سفتی چند بافتی، و تاثیرات جانبی شیمی درمانی به کار گرفته می شود.

کاربرد و مزایای یوگا درمانی

یوگا درمانی در قالب فرم های گسترده ای به کار گرفته می شود. برای مثال، در اغلب موارد درمانگران فیزیکی تکنیک های یوگا را در ماساژ و سایر روش های درمانی خودشان به کار می گیرند.

اجرای یوگا درمانی می تواند مشابه با درمان فیزیکی، درمان توان بخشی، و / یا روان درمانی باشد.

بر خلاف یک کلاس یوگای استاندارد، معمولا دوره های یوگا درمانی به صورت فرد با فرد و یا مجموعه های گروهی کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین یوگا درمانی می تواند به صورت یک روش مکمل، در کنار سایر روش های درمانی مورد استفاده قرار بگیرد، و یا به صورت مجزا برای درمان یک مشکل خاص به کار گرفته شود.

تکنیک های یوگا از سطح ساده تا پیشرفته متغیر می باشند، و می توانند توسط افراد دارای سنین مختلف به کار گرفته شوند.

مزیت های بالقوه یوگا درمانی عبارت از کاهش استرس، بهزیستی روان شناختی، رژیم غذایی بهبود یافته، و کارکرد موثر سیستم های بدنی می باشد.

یک مطالعه کیفی که در سال 2011 و توسط انکانیسو: مجله علوم اجتماعی و روشنفکرانه صورت گرفت، تاثیرات یوگا درمانی را در رفع اضطراب مورد بررسی قرار داد.

یافته های این مطالعه نشان داد که رهیافت درمانی یوگا نه تنها منجر به کاهش عصبانیت شخص می شود، بلکه همچنین منجر به بهبود چند بُعد از سلامت فیزیکی و روانی هم می شود که شامل وضعیت فیزیکی، ریلکسیشن و آگاهی می باشد.

مشاوره تحصیلی کسی که از درس خوندن پیشمون شده و می خواهد درست انتخاب رشته کنه

تاریخچه یوگا درمانی

یوگا درمانی ریشه در روش های قدیمی یوگا دارد که هزاران سال قبل در هندوستان ایجاد شده است.

در اواخر دهه 1800 یوگا وارد ایالات متحده شد، ولی یوگا درمانی به صورت رسمی، در دهه 1980 و در نتیجه مطالعات صورت گرفته توسط دکتر دین اورنیش معرفی شد. این مطالعه نحوه اجرای برنامه سبک زندگی سالم را بیان کرد که می تواند منجر به رفع بیماری های قلبی شود.

برنامه اورنیش شامل یوگا درمانی بود و اولین روش در نوع خودش بود که از یوگا درمانی به این شکل استفاده می کرد.

برنامه مربوط به بهبود بیماری های قلبی، در سال 1990 تحت پوشش بیمه قرار گرفت و این منجر به پذیرش یوگا درمانی، به عنوان یک گزینه درمانی مناسب در مراکز پزشکی شد.

در سال 1983، ائتلاف یوگای پزشکی ایجاد شد تا بتواند علاوه بر توسعه یوگا، یوگا درمانی را هم به شکل استانداردی تبدیل کند.

انجمن بین المللی درمانگران یوگا (IAYT) در سال 1989 تاسیس شد و از زمان تاسیس خودش میزبان کنفرانس های زیادی در مورد یوگا بوده است، مجله مربوط به انجمن بین المللی درمانگران یوگا را چاپ کرده است و یوگا درمانی را به شکل استانداردی آموزش می دهد.

هر دو این سازمان ها به منظور بررسی ظرفیت های یوگا درمانی، تحقیقات گسترده ای را انجام داده اند.

چه چیزی را باید از یوگا درمانی انتظار داشت؟

در زمانی که یک شخص تصمیم می گیرد که از یوگا درمانی استفاده کند، درمانگر باید در مرحله اول یک ارزیابی مقدماتی را بعمل بیاورد.

این ارزیابی برای مشخص کردن موارد زیر صورت می گیرد:

• شناسایی مشکلات سلامتی

• تشخیص سبک زندگی و توانایی های فیزیکی

• بحث در مورد دلایل مراجعه به درمان

• ایجاد یک دوره درمانی

با مشخص شدن برنامه درمان در اولین جلسه مشاوره ای، بر روی تعداد دوره های توافق صورت می گیرد و دوره های درمانی برنامه ریزی می شوند. از این زمان، به احتمال خیلی زیادی دوره های درمانی شامل مولفه های زیر خواهد شد:

• تمرینات تنفسی (پرایاناما ):

درمانگر با استفاده از یک سری تمرینات تنفسی، که از تنفس انرژی زا تا تنفس متوازن کننده متغیر است، شخص درمانجو را راهنمایی می کند.

• وضعیت فیزیکی (آسانا):

درمانگر به فرد درمانجو یوگای مناسبی را آموزش می دهد که شامل حالت های مربوط به حوزه های مشکل زا می باشد.

برای مثال، وضعیت “پاها در بالای دیوار” ، برای درمان مواردی از قبیل اضطراب و بی خوابی به کار گرفته می شود.

در این وضعیت، شخص درمانجو به پشت خود دراز می کشد و پاهایش در برابر دیوار قرار می گیرد.

• مدیتیشن:

ریلکسیشن و آگاهی در هنگام اجرای مدیتیشن در یوگا درمانی مورد توجه قرار می گیرد.

• تجسّم راهنمایی شده:

درمانگر یوگا تلاش می کند تا بدن و ذهن فرن را از طریق تجسّم راهنمایی شده، که با هدف ایجاد آرامش درونی صورت می گیرد، در وضعیت آرامی قرار دهد.

• تکالیف خانگی:

یکی از مولفه های مهم تمرین یوگا، عبارت از پیدا کردن روش مناسبی است که در زندگی روزمره بکار گرفته می شود. درمانگر یوگا، در مورد نحوه استفاده از موارد درمانی یاد گرفته در محیط خانه، دستور العمل هایی را بیان می کند.