✔️روابط مثبت برای خانواده ها: چرا آنها مهم هستند
روابط خانوادگی قوی و مثبت به خاطر خودشان لذت بخش هستند – احساس خوبی است که بخشی از یک خانواده گرم و دوست داشتنی باشید.
✔️اما روابط خانوادگی مثبت به دلایل دیگر نیز مهم هستند . آنها:
به کودکان کمک کنید احساس امنیت کنند و دوست داشته شوند، که به آنها اعتماد به نفس می دهد تا دنیای خود را کشف کنند، چیزهای جدید را امتحان کنند و یاد بگیرند
- حل مشکلات، حل تعارضات و احترام به اختلاف عقاید را برای خانواده خود آسانتر کنید
- به بچه ها مهارت هایی بدهید که برای ایجاد روابط سالم نیاز دارند.
- به همین دلیل است که ارزش حفظ و بهبود روابطی که با فرزندان و سایر اعضای خانواده دارید، دارد.
- کارهای ساده زیادی وجود دارد که می توانید برای ایجاد روابط مثبت خانوادگی انجام دهید.
- روابط خانوادگی مثبت بخش مهمی از خانواده های قوی است. خانواده های قوی از عشق، امنیت، ارتباطات، ارتباط – و چند قانون و روال نیز رشد می کنند.
✔️زمان با کیفیت و روابط خانوادگی
زمان با کیفیت خانواده به معنای استفاده بهینه از زمانی است که به عنوان یک خانواده با هم می گذرانید. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید با آن ها زمان با کیفیتی را در خانواده خود رقم بزنید :
از اوقات روزمره با هم برای صحبت کردن و به اشتراک گذاشتن خنده استفاده کنید. به عنوان مثال، وعده های غذایی خانوادگی و سفر با ماشین می تواند زمان خوبی برای جبران روز باشد.
✔️✔️زمانی که دستگاهها خاموش و دور از چشم هستند با هم وقت بگذرانید. این کمک می کند تا همه بر روی کاری که در آن زمان انجام می دهید یا درباره آن صحبت می کنید متمرکز شوید.
✔️✔️برای تقویت روابط فردی با هر یک از اعضای خانواده چت یک به یک داشته باشید. فقط می تواند پنج دقیقه قبل از رفتن هر کودک به رختخواب باشد.
✔️✔️اگر شریک زندگی خود را دارید وقت بگذارید. می توانید به فرزندان خود توضیح دهید که برای رابطه شما با شریک زندگی خود خوب است که این زمان با کیفیت را در کنار هم داشته باشید.
✔️✔️کارهای منظم و سرگرم کننده را با هم به عنوان یک خانواده انجام دهید. این می تواند به سادگی یک بازی فوتبال خانوادگی در پارک محلی در روزهای شنبه یا یک شب بازی های رومیزی خانوادگی در هر هفته باشد.
✔️ارتباط مثبت و روابط خانوادگی
ارتباط مثبت در مورد گوش دادن بدون قضاوت و بیان افکار و احساسات خود با صراحت و با احترام است. این به همه کمک می کند تا احساس درک، احترام و ارزش داشته باشند و این باعث تقویت روابط شما می شود.
✔️این ایده های ارتباطی مثبت را برای تقویت روابط خانوادگی خود امتحان کنید:
وقتی فرزند یا شریک زندگی شما می خواهد صحبت کند، سعی کنید کاری را که انجام می دهید متوقف کنید و با توجه کامل به او گوش دهید. به افراد فرصت دهید تا نقطه نظرات یا احساسات خود را بیان کنند.
برای صحبت در مورد چیزهای دشوار – مانند اشتباهات – و انواع احساسات، از جمله عصبانیت، شادی، ناامیدی، ترس و اضطراب آماده باشید. اما بهتر است قبل از صحبت در مورد آنها صبر کنید تا از احساسات قوی مانند عصبانیت آرام شوید.
✔️برای گفتگوهای خودجوش آماده باشید.
برای مثال، بچههای کوچکتر معمولاً دوست دارند وقتی در حمام هستند یا وقتی به رختخواب میروند از احساسات خود صحبت کنند.
✔️✔️برای مکالمات دشوار به خصوص با نوجوانان برنامه ریزی کنید . به عنوان مثال، رابطه جنسی، مواد مخدر، الکل، مشکلات تحصیلی و پول موضوعاتی هستند که صحبت کردن درباره آنها برای خانواده ها دشوار است. این کمک می کند تا قبل از مطرح شدن این موضوعات به احساسات و ارزش های خود فکر کنید.
✔️✔️فرزندان خود را با تحسین تشویق کنید . برای مثال، «لئو، وقتی سطلها را بدون اینکه از شما خواسته شود، کمک بزرگی میکند. با تشکر!’
✔️✔️بگذارید همه اعضای خانواده بدانند که شما آنها را دوست دارید و از آنها قدردانی می کنید. این می تواند به سادگی گفتن «دوستت دارم» به فرزندانتان هر شب هنگام رفتن به رختخواب باشد.
ارتباط غیرکلامی مثبت
همه ارتباطات در قالب کلمات اتفاق نمیافتد، بنابراین مهم است که به احساساتی که فرزندان و شریک زندگیتان به ✔️✔️صورت غیرکلامی بیان میکنند توجه کنید. به عنوان مثال، ممکن است فرزند نوجوان شما تمایلی به صحبت با شما نداشته باشد، اما ممکن است گاهی اوقات به دنبال راحتی در آغوش گرفتن بیاید!
✔️✔️همچنین مهم است که از پیام های غیرکلامی که ارسال می کنید آگاه باشید. به عنوان مثال، در آغوش گرفتن، بوسه و تماس چشمی این پیام را ارسال می کند که می خواهید به فرزندتان نزدیک شوید. اما لحن عبوس یا اخم وقتی با هم کاری انجام می دهید ممکن است این پیام را به شما بدهد که نمی خواهید آنجا باشید.
✔️✔️ارتباط مثبت می تواند در مورد احترام گذاشتن به تمایل دیگران برای صحبت نکردن باشد. به عنوان مثال، وقتی کودکان به سمت سال های نوجوانی پیش می روند، اغلب خواهان حریم خصوصی بیشتری هستند. اما شما می توانید با فرزند نوجوان خود ارتباط برقرار کنید ، هم از طریق فعالیت های روزمره و هم از طریق زمان برنامه ریزی شده با هم.
✔️کار تیمی و روابط خانوادگی
وقتی خانواده شما به صورت تیمی کار می کنند، همه احساس می کنند حمایت می شوند و می توانند مشارکت کنند. وقتی همه بفهمند که کجا ایستادهاند، کار تیمی آسانتر است، بنابراین به داشتن انتظارات، محدودیتها و مرزهای واضح کمک میکند.
✔️میتوانید کار گروهی را به روشهای زیر تشویق کنید:
به اشتراک کارهای خانگی . حتی کودکان بسیار کوچک نیز می توانند از احساس تعلق ناشی از مشارکت لذت ببرند.
✔️✔️کودکان را در تصمیم گیری در مورد چیزهایی مانند فعالیت های خانوادگی و تعطیلات بگنجانید. به همه – از جمله کودکان خردسال – فرصت دهید تا قبل از تصمیم گیری نهایی، نظر خود را بیان کنند. جلسات خانوادگی می تواند راه خوبی برای این کار باشد.
✔️✔️به کودکان اجازه دهید تا برخی از تصمیمات خود را، بسته به توانایی و بلوغ فرزندانتان، بگیرند. به عنوان مثال، ممکن است به فرزند 12 ساله خود اجازه دهید تصمیم بگیرد که از مدرسه به خانه راه برود یا دوچرخه سواری کند.
✔️✔️قوانین خانواده را با هم ایجاد کنید که به وضوح بیان می کند که خانواده شما چگونه می خواهد از اعضای خود مراقبت و با آنها رفتار کند. به عنوان مثال، “در خانواده ما با یکدیگر محترمانه صحبت می کنیم”. قوانینی از این دست به همه کمک می کند تا بهتر کنار بیایند و زندگی خانوادگی را آرام تر کنند.
✔️✔️برای حل مشکلات با هم کار کنید . این شامل گوش دادن و تفکر آرام، در نظر گرفتن گزینه ها، احترام گذاشتن به نظرات دیگران، یافتن راه حل های سازنده و تلاش برای مصالحه است.
✔️قدردانی از یکدیگر و روابط خانوادگی
برای یکدیگر ارزش قائل شدن در قلب روابط خوب خانوادگی است. در اینجا چند راه وجود دارد که ممکن است بتوانید این کار را انجام دهید:
✔️✔️به زندگی یکدیگر علاقه مند شوید. برای مثال، زمانی را برای رفتن به رویدادهای ورزشی، نمایش های نمایشی، نمایش های هنری و غیره اختصاص دهید.
وقتی در مورد رویدادهای روز صحبت می کنید، همه را در گفتگو بگنجانید.
به عنوان مثال، “ایزی امروز برای شما مهم ترین اتفاق بود؟”
✔️✔️داستان ها و خاطرات خانوادگی را به اشتراک بگذارید. اینها میتوانند به کودکان کمک کنند چیزهایی را که واضح نیستند یا فراموش کردهاند درک کنند – برای مثال، موفقیتهای ورزشی مادر در جوانتر بودن، یا روشی که خواهر بزرگتر به مراقبت از برادر کوچکش پس از تولد او کمک کرد.
✔️✔️تفاوت ها، استعدادها و توانایی های یکدیگر را بشناسید و از نقاط قوت یکدیگر استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر فرزند نوجوان خود را به خاطر گوش دادن به خواندن یک خواهر یا برادر کوچکتر تحسین و تشکر کنید، کودک شما شروع به کمک و مراقبت میکند.
منابع
Aloia, L. (2020). Parent–child relationship satisfaction: The influence of family communication orientations and relational maintenance behaviors. The Family Journal, 28(1), 83-89. doi: 10.1177/1066480719896561.
Bornstein, M.H. (2002). Parenting infants. In M.H. Bornstein (Ed.), Handbook of parenting: Vol. 1: Children and parenting (2nd edn, pp. 3-44). Mahwah, NJ: Lawrence Erlbaum Associates.
Roffey, S. (2012). Introduction to positive relationships: Evidence based practice across the world. In S. Roffey (Ed.), Positive relationships: Evidence based practice across the world (1st edn, pp 1-15). Berlin: Springer Science and Business Media.
Wang, N., Roaché, D., & Pusateri, K. (2019). Associations between parents’ and young adults’ face-to-face and technologically mediated communication competence: The role of family communication patterns. Communication Research, 46(8), 1171-1196. doi: 10.1177/0093650217750972.
تکنیک های خانواده درمانی به زبان ساده
/0 دیدگاه /در خانواده درمانی /توسط دکتر نظریروش رفتار با خواهر شوهر
/0 دیدگاه /در اختلافات زناشویی, خانواده درمانی, مشاوره تخصصی خانواده /توسط دکتر روانشناس مشاوره خانوادهرفتار با خواهر شوهر حسود رفتار با خواهر شوهر حسود میتواند چالشبرانگیز باشد. حسادت میتواند باعث شود که فرد رفتارهای مخرب و آسیبرسان داشته باشد. در این شرایط، مهم است که آرامش خود را حفظ کنید و از رفتارهای بیادبانه و توهینآمیز خودداری کنید. در اینجا چند نکته برای رفتار با خواهر شوهر حسود آورده […]
روش های معجزه آسا آشتی با مادر
/0 دیدگاه /در خانواده درمانی, کانال تلگرام مشاوره خانواده, مشاوره رایگان /توسط روانشناسبپذیرید که مرتکب اشتباه شده اید. هنگامی که به صورت شفاف تعیین شد که به اشتباه کردن پرداخته اید و یا در راه فرار از این اتفاق به وجود آمده است
و خطاکاری و حرمت آن وجود نداشت شما باید اشتباه خود را قبول کنید.
آشتی با مادر
آشتی با مادر یک فرآیند دشوار اما ارزشمند است. اگر با مادر خود قهر هستید، مهم است که برای آشتی تلاش کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که می تواند به شما کمک کند:
در اینجا چند نکته اضافی برای آشتی با مادر وجود دارد:
آشتی با مادر می تواند یک فرآیند چالش برانگیز باشد، اما ارزش آن را دارد. با تلاش و صبر، می توانید رابطه خود را با مادر خود بهبود بخشید و پیوند محکم تری ایجاد کنید.
جبران کردن خرابکاری
برای جبران کردن خرابکاری و رسیدگی به شرایط به وجود آمده پیش بروید.
اگر در این مرحله برای بازگو کردن جزئیات به دروغ متوسل شوید .
احتمال این که این احساس را پیدا کنند .آشتی با مادر
که به صورت کامل با او صادق نیستید افزایش پیدا میکند.
و یا امکان دارد داستان شما را به طور متفاوت از فرد دیگری بشنود.
بیان واقعیت در آشتی کردن
به طور مثال اگر شایعه را مبتنی بر اینکه شما هم در حال خوش و بش کردن بصورت صمیمی با یکی از همکارانتان مشاهده کردهاند.آشتی با مادر
و اگر میدانید که این داستان تا حدی واقعیت دارد بدون درنگ کردن آغاز به انکار کردن نکنید.
اشتباه در پنهانکاری خطاها
برای پنهان کردن بر روی خطاهای خود بسیار دیر می باشد به روراست بودن بپردازید. بپذیرید که آن قضیه امکان دارد.
این گونه به نظر اطرافیان رسیده باشد که شما در حال گفت و گو کردن به صورت عاشقانه با همکار خود بوده اید به صورت رو راست و صادقانه عمل کنید.
ولی کار غیر عاقلانه هیچ وقت انجام ندهید تا می توانید اشتباه خود را بی ارزش جلوه دهید.
اهمیت صادقانه رفتار کردن
بی ریا و صادق باشید، هنگام کوشش کردن برای برگرداندن یک ارتباط به حالت قبل می توانید تمام موارد را به خاطر عذرخواهی کردن سرد و بدون تفاوت خراب کنید.
به صورت خالص عمل کنید. از راه لحن صدا و گفت و گو های خود این را به او نشان دهید که حقیقتاً از اشتباه خود متاثر می باشید . ادامه مطلب
با همسر دروغگو چه کنم؟
/در مشکلات رفتاری همسر /توسط دکتر روانشناس مشاوره خانوادهدروغگویی همسر یکی از رایج ترین رفتارهای انسان است. دروغگویی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله پنهان کردن حقیقت، محافظت از دیگران، یا حتی محافظت از خود. اما دروغگویی می تواند در روابط نیز مشکلاتی ایجاد کند، به ویژه اگر همسر شما دروغ بگوید.
اگر فکر می کنید همسرتان ممکن است به شما دروغ می گوید، مهم است که بتوانید نشانه های دروغگویی را تشخیص دهید. در این مقاله، به بررسی برخی از نشانه های رایج دروغگویی همسر می پردازیم.
نشانه های دروغگویی همسر
علت فاصله گرفتن مرد از زن
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود یک مرد از زن فاصله بگیرد و منجر به خیانت مرد به زن می شود. برخی از دلایل رایج عبارتند از:
اگر مردی از شما فاصله گرفته است، مهم است که ابتدا سعی کنید علت این فاصله را بفهمید. اگر می توانید علت را شناسایی کنید، می توانید برای حل آن اقدام کنید.
پیشنهاد مشاور: کارهایی که باعث خیانت همسر می شود و نباید انجام داد
در اینجا چند نکته برای کمک به شما در درک علت فاصله گرفتن مرد از شما آورده شده است:
تشخیص دروغگویی با پرسیدن سوالات
علاوه بر توجه به نشانه های دروغگویی، می توانید با پرسیدن سوالات نیز به تشخیص دروغگویی همسرتان کمک کنید. هنگام پرسیدن سوالات، باید توجه داشته باشید که سوالات شما باز و غیرمستقیم باشند. سوالات مستقیم و بسته می توانند باعث شوند که همسرتان احساس کند در دام افتاده است و در نتیجه، بیشتر دروغ بگوید.
در اینجا چند نمونه از سوالاتی که می توانید از همسرتان بپرسید تا دروغگویی او را تشخیص دهید:
اگر همسر شما به سوالات شما به طور واضح و مستقیم پاسخ نمی دهد، یا اگر پاسخ هایش متناقض است، ممکن است در حال دروغ گفتن باشد.
شوهر دروغگو و پنهان کار
داشتن یک شوهر دروغگو و پنهان کار می تواند بسیار دشوار و دردناک باشد. این می تواند اعتماد شما را به او از بین ببرد و باعث احساس تنهایی و انزوا شود. اگر با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید، مهم است که به یاد داشته باشید که تنها نیستید و راه هایی برای مقابله با آن وجود دارد.
در اینجا چند نکته برای مقابله با شوهر دروغگو و پنهان کار آورده شده است:
در اینجا چند نکته اضافی برای مقابله با شوهر دروغگو و پنهان کار آورده شده است:
در نهایت، مهم است که به یاد داشته باشید که شما مسئول اعمال شوهرتان نیستید. او مسئول رفتار خود است. شما می توانید انتخاب کنید که چگونه با این مشکل کنار بیایید، اما نمی توانید شوهرتان را تغییر دهید.
پیشنهاد مشاور: تمام علل دروغ گویی در کودکان + ۱۰ راه حل قطعی
با همسر دروغگو چگونه رفتار کنیم
در اینجا چند نکته برای رفتار با همسر دروغگو آورده شده است:
در اینجا چند نکته دیگر برای رفتار با همسر دروغگو آورده شده است:
نکته پایانی
تشخیص دروغگویی همیشه آسان نیست. حتی اگر نشانه های دروغگویی را در همسر خود مشاهده کنید، باز هم ممکن است اشتباه کنید. بنابراین، قبل از اینکه به همسرتان اتهامی بزنید، بهتر است شواهد کافی جمع آوری کنید.
اگر فکر می کنید همسرتان به شما دروغ می گوید، بهتر است با او صحبت کنید. در یک فضای آرام و بدون اتهام، به او بگویید که نگران رفتارش هستید و می خواهید توضیح دهد. اگر همسرتان حاضر به توضیح دادن نباشد، یا اگر توضیحاتش قانع کننده نباشد، ممکن است مجبور شوید به رابطه خود فکر کنید.
رابطه ی دوستی طلایی داشته باشید
/در زوج درمانی /توسط دکتر روانشناس مشاوره خانوادهمدیریت رابطه عاشقانه ، راه های ابراز علاقه رابطه سالم و پایدار یکی از مهمترین عوامل در رسیدن به خوشبختی و رضایت در زندگی است. مدیریت صحیح رابطه زوج میتواند به حفظ این رابطه و ایجاد یک زندگی مشترک شاد و موفق کمک کند. در این مقاله به 10 نکته طلایی برای مدیریت رابطه زوج اشاره میکنیم.
مدیریت رابطه زوج به معنای ایجاد و حفظ یک رابطه سالم و پایدار بین دو نفر است. این رابطه میتواند یک رابطه عاشقانه، دوستانه، خانوادگی یا هر نوع رابطه دیگری باشد. مدیریت رابطه زوج اهمیت زیادی دارد زیرا میتواند به بهبود کیفیت زندگی افراد و ایجاد یک زندگی شاد و موفق کمک کند.
دلایل اهمیت مدیریت رابطه
راههای مدیریت رابطه
نکته 1: ارتباط موثر
ارتباط موثر یکی از پایههای اصلی هر رابطه سالمی است. در یک رابطه سالم، زوجین باید بتوانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و احساسات و نیازهای خود را به یکدیگر ابراز کنند. برای برقراری ارتباط موثر، باید به نکات زیر توجه کنید:
نکته 2: اعتماد
اعتماد یکی از مهمترین عوامل در یک رابطه سالم است. وقتی زوجین به یکدیگر اعتماد دارند، احساس امنیت و آرامش میکنند و میتوانند با خیال راحت زندگی مشترک خود را پیش ببرند. برای ایجاد اعتماد در رابطه، باید به نکات زیر توجه کنید:
نکته 3: احترام
احترام یکی دیگر از پایههای اصلی یک رابطه سالم است. زوجین باید به یکدیگر احترام بگذارند و ارزش یکدیگر را درک کنند. برای ایجاد احترام در رابطه، باید به نکات زیر توجه کنید:
نکته 4: گذشت
هیچ کس کامل نیست و همه ما ممکن است اشتباه کنیم. در یک رابطه سالم، زوجین باید بتوانند از یکدیگر بگذرند و اشتباهات یکدیگر را ببخشند. برای ایجاد گذشت در رابطه، باید به نکات زیر توجه کنید:
نکته 5: تعهد
تعهد به رابطه یکی از مهمترین عوامل در حفظ رابطه است. وقتی زوجین به یکدیگر متعهد هستند، در سختیها و خوشیها در کنار یکدیگر میمانند و تلاش میکنند تا رابطه خود را حفظ کنند. برای ایجاد تعهد در رابطه، باید به نکات زیر توجه کنید:
نکته 6: تنوع
تنوع یکی از عوامل مهم در حفظ شور و هیجان در رابطه است. زوجین باید سعی کنند تا در زندگی مشترک خود تنوع ایجاد کنند و از یکنواختی جلوگیری کنند. برای ایجاد تنوع در رابطه، میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
نکته 7: حل اختلاف
هر رابطهای ممکن است با اختلافات روبرو شود. در یک رابطه سالم، زوجین باید بتوانند اختلافات خود را به طور موثر حل کنند. برای حل اختلاف در رابطه، باید به نکات زیر توجه کنید:
نکته 8: صمیمیت
صمیمیت یکی از مهمترین عوامل در یک رابطه سالم است. زوجین باید بتوانند با یکدیگر روابط صمیمی و نزدیکی برقرار کنند. برای ایجاد صمیمیت در رابطه، میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
زوجین میتوانند با توجه به این نکات، رابطه سالم و پایداری را ایجاد کنند و از زندگی مشترک خود لذت ببرند.
در اینجا چند نکته خاص برای مدیریت رابطه زوجین در شرایط خاص آورده شده است:
راه های ابراز علاقه
ابراز علاقه به دیگران می تواند به روش های مختلفی انجام شود. و به زوجین کمک می کند تا رابطه بهتر و سالم تری را باهم ایجاد کنند. برخی از راه های رایج عبارتند از:
علاوه بر این روش های رایج، راه های دیگری نیز برای ابراز علاقه وجود دارد که ممکن است بسته به فرهنگ یا شخصیت افراد متفاوت باشد. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است علاقه خود را از طریق هنر، موسیقی، یا نوشتن ابراز کنند. برخی دیگر ممکن است از طریق فعالیت های مشترک مانند ورزش، سفر، یا انجام کارهای داوطلبانه علاقه خود را نشان دهند.
در نهایت، بهترین راه برای ابراز علاقه این است که از زبان و رفتاری استفاده کنید که برای فرد مورد علاقه شما معنادار باشد. به عنوان مثال، اگر فرد مورد علاقه شما به موسیقی علاقه دارد، می توانید برای او یک کنسرت بلیط بگیرید یا یک قطعه موسیقی برای او بنویسی. اگر فرد مورد علاقه شما به سفر علاقه دارد، می توانید با او به یک سفر عاشقانه بروید.
در اینجا چند نکته برای ابراز علاقه به دیگران آورده شده است:
با ابراز علاقه به دیگران، می توانید روابط خود را عمیق تر و معنادارتر کنید.
چگونه زوج شادی باشیم؟
/در زوج درمانی, مشاوره پیش از ازدواج /توسط دکتر نظریراه حل طلایی مدیریت رابطه زناشویی در حال شکست
/در اختلافات زناشویی, زوج درمانی /توسط دکتر نظریجملات احساسی برای نشان دادن علاقه به همسر
/در زوج درمانی, عاشقانه /توسط دکتر نظریبا مردان خسیس چگونه رفتار کنیم؟ روش جدید درمان خساست مردان
/در اختلافات زناشویی, زوج درمانی /توسط دکتر نظری