هیپنوتیزم درمانی چیست و آیا هیپنوتراپی واقعاً موثر است؟

هیپنوتیزم درمانی نوعی رواندرمانی است که با ایجاد آرامش، تمرکز و توجه باعث افزایش سطح هوشیاری یا آگاهی ذهن فرد می شود. به عبارت دیگر، فرد در طول درمان در حالت خلسه قرار می گیرد و آرامش خاصی را تجربه می کند.آیا هیپنوتراپی واقعاً موثر است؟

این روش درمانی با ایجاد حالت خلسه باعث کاهش یا تسکین اختلالاتی، مانند پریشانی روانشناختی، هراس، عادات ناسالم، مخرب یا خطرناک (مانند مثال سیگار کشیدن یا مصرف الکل) استفاده می شود. هدف از هیپنوتراپی ایجاد تغییر مثبت و افزایش کنترل در فرد است، در حالی که وی در حالت بیهوشی یا خلسه قرار دارد.

تکنیک های متفاوتی در هیپنوتیزم وجود دارد. یکی از متداول ترین روش ها تثبیت چشم محسوب می شود که در آن فرد نگاه خیره خود را به یک جسم حفظ می کند تا زمانی که چشم به تدریج بسته شود.

هیپنوتیزم درمانی چگونه کار می کند؟

کلمه “هیپنوتیزم” از کلمه یونانی “هیپنوتیزم” آمده است که به معنی “خواب” است. جلسات هیپنوتیزم درمانی معمولاً حدود یک ساعت طول می کشد.

یک درمانگر خوب از تکنیک های مختلف آرام سازی استفاده می کند. در ابتدا ذهن به طور کامل هوشیار و آگاه است و به مرور بدن آرام تر می شود. در این حالت درمانگر از شما می خواهد که به تجربیات و موقعیت ها به شکل مثبت فکر کنید و به شما کمک می کند تا طرز تفکر و رفتار خود را تغییر دهید.

هیپنوتیزم درمانی چیست و آیا هیپنوتراپی واقعاً موثر است؟

جوانب مثبت هیپنوتیزم درمانی

هیپنوتیزم درمانی بدون نیاز به دارو درمانی باعث بهبود شرایط فرد می شود، به همین دلیل هیپنوتراپی جزو درمان های بی خطر یا کم خطر دسته بندی می شود.

اگرچه این درمان ممکن است برای همه مفید نباشد، اما می تواند به عنوان درمان مکمل شناخته می شود. به طور مثال در طول افسردگی فرد می تواند علاوه بر سایر روش های درمان افسردگی، از هیپنوتیزم درمانی نیز استفاده کند. هیپنوتیزم برای درمان اختلالت زیر از آن ها استفاده می شود:

فرد مبتلا به افسردگی احساسات متنوعی را تجربه می کند. طبق بررسی های انجام شده، هیپنوتیزم درمانی می تواند به فرد کمک کند تا احساس اضطراب، استرس، غم و اندوه را کاهش و یا کنترل کند.

از هیپنوتیزم درمانی همچنین برای از بین بردن رفتارهای منفی که باعث تشدید افسردگی می شوند نیز استفاده می گردد، این رفتارها ممکن است شامل سیگار کشیدن، عادت های بد غذایی و کیفیت پایین خواب باشد.

توجه شود کسانی که علائم روان پریشی مانند هذیان یا توهم دارند، باید با یک متخصص هیپنوتیزم درمانی یا روانشناس صحبت کنند تا مشخص شود که آیا این روش درمانی برای آن ها مناسب است یا خیر.

مضرات هیپنوتیزم درمانی

هیپنوتیزم درمانی خطراتی نیز دارد. بزرگ ترین عیب این درمان، ایجاد خاطرات نادرست است که به دلیل نابلدی درمانگر ممکن است به وجود بیاید.

برخی دیگر از عوارض جانبی احتمالی شامل سردرد، سرگیجه و اضطراب است. به هر حال این عوارض، معمولاً اندکی پس از جلسه هیپنوتیزم کم رنگ می شوند.

افرادی که قصد هیپنوتیزم درمانی را دارند ابتدا باید با پزشک یا روانپزشک خود مشورت کنند. این احتمال وجود دارد که هیپنوتیزم درمانی علائم آن ها را شدت ببخشد. معمولا افرادی که از توهم، هذیان یا سایر علائم روان پریشی رنج می برند، نباید از هیپنوتراپی استفاده کنند.

همچنین با توجه به شرایط فرد، هیپنوتیزم درمانی ممکن است روش درمانی موثر نباشد. زیرا این درمان نیاز به تمرکز فرد و ورود به حالت خلسه دارد که متاسفانه برای برخی از افراد، این تمرکز بسیار دشوار است.

منبع : هیپنوتیزم درمانی چیست و آیا هیپنوتراپی واقعاً موثر است؟

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *