تابحال برای شما پیش آمده که در موقعیتی قرار بگیرید که گفتن نه دشوار باشد؟ بیشتر مردم هنگامی که در رودربایستی قرار میگیرند، راهی جز گفتن بله و قبول کردن آنچه که به آن تمایل ندارند نمی بینند برای همین مجبور می شوید ساعتها و یا روزها از برنامه های خودتان عقب بیوفتید، فشارهای روحی را تحمل کنید فقط بخاطر اینکه نتوانستید درخواست را رد کنید و بگویید نه!

مهارت نه گفتن

مهارت نه گفتن یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی است که می‌تواند به ما کمک کند تا از خود و زمانمان محافظت کنیم، به اهدافمان برسیم و روابط سالم‌تری داشته باشیم.

وقتی یاد بگیریم که نه بگوییم، به دیگران می‌فهمانیم که احترام به خواسته‌ها و نیازهایمان برایمان مهم است. این کار می‌تواند به ما کمک کند تا از خود در برابر سوء استفاده، استثمار و فشارهای روانی محافظت کنیم.

همچنین، وقتی نه می‌گوییم، می‌توانیم به دیگران کمک کنیم تا یاد بگیرند که چگونه مرزهای خود را تعیین کنند. این کار می‌تواند به ایجاد روابط سالم‌تر و رضایت‌بخش‌تر کمک کند.

در اینجا چند نکته برای یادگیری مهارت نه گفتن آورده شده است:

  • از خودتان مراقبت کنید.مهم است که به نیازها و خواسته‌های خود توجه داشته باشید و به آنها اولویت دهید. وقتی یاد بگیرید که به خودتان اهمیت دهید، راحت‌تر می‌توانید نه بگویید.
  • مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود ببخشید.برای اینکه بتوانید نه بگویید، باید بتوانید به طور واضح و مختصر خواسته‌های خود را بیان کنید. همچنین، باید بتوانید به طور محترمانه و بدون عذرخواهی، نه بگویید.
  • از جملات و عبارت‌های مثبت استفاده کنید.به جای اینکه بگویید “من نمی‌توانم”، “من نمی‌خواهم” یا “من نمی‌دهم”، از جملات و عبارت‌های مثبت مانند “من ترجیح می‌دهم” یا “من علاقه‌ای ندارم” استفاده کنید.
  • قاطع باشید.وقتی نه می‌گویید، مهم است که قاطع باشید و از خواسته‌های خود کوتاه نیایید.
  • خودتان را مسئول اعمال خود بدانید.شما مسئول شادی و رضایت خود هستید. وقتی نه می‌گویید، مسئولیت اعمال خود را بر عهده می‌گیرید و به دیگران اجازه نمی‌دهید که شما را کنترل کنند.

یادگیری مهارت نه گفتن ممکن است در ابتدا دشوار باشد، اما با تمرین، می‌توانید این مهارت را به دست آورید. یادگیری نه گفتن، یکی از بهترین کارهایی است که می‌توانید برای خود و زندگی خود انجام دهید.

در اینجا چند مثال از نحوه استفاده از مهارت نه گفتن آورده شده است:

  • یک دوست از شما می‌خواهد که در مهمانی او شرکت کنید، اما شما نمی‌خواهید بروید.شما می‌توانید بگویید: “متشکرم، من نمی‌توانم در مهمانی شما شرکت کنم. من برنامه دیگری دارم.”
  • همکارتان از شما می‌خواهد که کار او را انجام دهید، اما شما وقت ندارید.شما می‌توانید بگویید: “متاسفم، من نمی‌توانم کار شما را انجام دهم. من خودم کارهای زیادی دارم.”
  • کسی از شما درخواست کمک مالی می‌کند، اما شما نمی‌توانید کمک کنید.شما می‌توانید بگویید: “متاسفم، من نمی‌توانم به شما کمک مالی کنم. من خودم شرایط مالی خوبی ندارم.”

با تمرین، می‌توانید مهارت نه گفتن را به دست آورید و از آن برای محافظت از خود و زمانتان استفاده کنید.

مشاوره تحصیلی کسی که از درس خوندن پیشمون شده و می خواهد درست انتخاب رشته کنه

ابتدا باید ببینیم که چرا نمی توانیم نه بگوییم!

عواملی زیادی وجود دارد اما شاید یکی از مهمترین عوامل این است که میترسید بی ادبی باشد اگر نه بگویید!

از دلایل دیگر عدم نه گفتن این است که میخواهید همواره مورد تایید دیگران باشید و از اتفاقات و نوع برخورد بعد از نه گفتن می ترسید. البته این مورد به نحوه بیان کردن نه بستگی دارد.اگر شما با لحنی بد و تمسخر آمیز نه بگویید قطعا پیامدهای بعد از آن بد خواهد بود اما اگر با توضیحی مختصر در کمال آرامش نه بگویید اتفاقات بعد از آن عادی و طبیعی خواهد بود.

اما چگونه نه بگوییم؟!

همانطور که در بالا اشاره کردیم اگر لحن خوبی داشته باشید، مطمئن باشید که عواقب بعد از آن خوب خواهد بود حال به بررسی این می پردازیم که چگونه با لحنی خوب نه بگوییم!؟

پس در ابتدا باید این طرز فکر رو که مخالفت با درخواست دیگران باعث ناراحتی و دلخوری می شود و شاید بی ادبی حساب بیاید رو کنار بگذارید چرا که معمولا در واقعیت اینطور نیست و این مساله تنها در فکر شما اینطور میگذرد!

پس از نه گفتن نترسید!

سپس می توانید با بیان این جمله که الان سرم شلوغه و نمیتونم قول بدم که و یا خیلی دوست دارم انجامش بدم،ولی …یا درحال حاضر بهش احتیاجی ندارم ، اگه احتیاج پیدا کردم بهت خبر میدم و یا حتی با بیان یک نه ، نمیتونم ، ببخشید! خود را از تفکرات عذاب آور پذیرش یک کار که خلاف میل خودتان است رها سازید.

اختلالات شخصیت مرتبط با نه گفتن

اختلال شخصیت نمایشی (HPD) یک اختلال شخصیت است که با رفتارهای اغراق آمیز و جلب توجه مشخص می شود. افراد مبتلا به HPD اغلب احساس می کنند که باید مرکز توجه باشند و از طریق رفتارهای نمایشی و اغراق آمیز سعی می کنند توجه دیگران را جلب کنند.

برخی از ویژگی های رایج شخصیت های نمایشی عبارتند از:

  • نیاز شدید به توجه:افراد مبتلا به HPD به شدت نیاز دارند که مورد توجه دیگران باشند. آنها اغلب از رفتارهای اغراق آمیز و نمایشی برای جلب توجه استفاده می کنند، مانند حرکات اغراق آمیز بدن، لباس های پر زرق و برق یا داستان سرایی.
  • ابراز احساسات سطحی:افراد مبتلا به HPD اغلب احساسات خود را به طور سطحی و اغراق آمیز ابراز می کنند. آنها ممکن است در عرض چند دقیقه از یک احساس به احساس دیگر تغییر کنند و ممکن است احساسات خود را به طور مبالغه آمیز بیان کنند.
  • خودنمایی:افراد مبتلا به HPD اغلب خود را در مرکز توجه قرار می دهند و به دستاوردهای خود می بالند. آنها ممکن است در مورد خود اغراق کنند یا از مبالغه در مورد توانایی های خود استفاده کنند.
  • تلقین پذیری:افراد مبتلا به HPD اغلب تحت تأثیر دیگران قرار می گیرند و به راحتی تحت تأثیر آنها قرار می گیرند. آنها ممکن است به راحتی عقاید و رفتارهای دیگران را پذیرفته و از آنها تقلید کنند.
  • رفتار اغواگرانه:افراد مبتلا به HPD اغلب رفتارهای اغواگرانه ای دارند. آنها ممکن است از نظر جسمی و کلامی به دیگران نزدیک شوند و سعی کنند آنها را جذب کنند.
  • سطحی بودن:افراد مبتلا به HPD اغلب سطحی هستند و به ندرت به موضوعات عمیق یا پیچیده می پردازند. آنها ممکن است در گفتگوهای خود از جزئیات اجتناب کرده و به موضوعات سطحی بپردازند.

تاثیراختلال شخصیت نمایشی

اختلال شخصیت نمایشی می تواند بر روابط، شغل و زندگی روزمره فرد مبتلا تأثیر منفی بگذارد. افراد مبتلا به HPD ممکن است در برقراری روابط نزدیک با دیگران مشکل داشته باشند، زیرا رفتارهای آنها ممکن است برای دیگران ناآزارنده یا خسته کننده باشد. آنها همچنین ممکن است در شغل خود مشکل داشته باشند، زیرا ممکن است توجه بیش از حد به خود را به عنوان خودخواهانه یا غیر حرفه ای درک کنند.

اگر مشکوک هستید که شما یا یکی از عزیزانتان ممکن است به اختلال شخصیت نمایشی مبتلا باشید، مهم است که به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا در مورد اختلال خود بیشتر بدانید و راهکارهایی برای مدیریت علائم خود پیدا کنید.

میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ازدواج مراجعه کنید

منبع : نه بگویید…!!!!! آموزش مهارت نه گفتن