وابستگی عاطفی چیست؟ وابستگی ناسالم چیست؟ عوارض وابستگی عاطفی چیست؟ وابستگی، یا بیش از حد نیازمند بودن، یکی از قاتل های بزرگ رابطه است که هیچ کس واقعاً تا وقتی دیر نشده به آن توجه نمی کند.
وابستگی عاطفی چیست؟
❤️ وقتی در رابطه هستید ممکن است کامل به همسر خود تکیه کنید اما اگر میخواهید زندگی شاد و پرباری داشته باشید، حفظ استقلالتان بسیار مهم است. خوشبختانه، کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا در عین حال که رابطهتان را قوی نگه دارید، کمتر به طرف مقابلتان وابسته شوید. در اینجا 10 راه وجود دارد که می توانید در رابطه خود مستقل تر باشید.
1. خودتان را بشناسید
❤️ شما خارج از رابطه کی هستید؟ از چه چیزی لذت می برید؟ ارزش های شما چیست؟ اگر مطمئن نیستید، سعی کنید 10 دقیقه در روز بنشینید و در به زندگی خود فکر کنید. این به شما کمک می کند به آنچه هستید وفادار بمانید و خود را در رابطه گم نکنید.
شناختن خودتان می تواند دشوار و چالش برانگیز باشد. می توانید مراقبه و مراقبت از خود را تمرین کنید تا زمان بیشتری را با خود بگذرانید و شناخت بهتری از خودتان به دست آورید.
2. خودت تصمیم بگیر
اجازه ندهید که شریک زندگیتان برای شما تصمیم بگیرد. حتی در مورد چیزهای کوچک، مانند اینکه دوست دارید روز خود را چگونه بگذرانید یا برای ناهار چه چیزی بخورید. گرفتن تصمیمات کوچک مانند این هر روز می تواند منجر به اعتماد به نفس بیشتر در زمان تصمیم گیری های بزرگتر شود.
❤️ یکی از عوارض وابستگی عاطفی موکول کردن تصمیم گیری به شرکای خود می باشد زیرا از طرد شدن می ترسیم. به خاطر داشته باشید که تنها تایید شخصی که نیاز دارید، تایید خودتان می باشد.
3. برای خود اهدافی تعیین کنید.
کشف کنید که دوست دارید در زندگی خود به چه چیزی برسید؟ اهداف شما چیست؟ این اهداف مربوط به شغل، سرگرمی یا حتی خانواده باشد. اگر بتوانید این اهداف را در ذهن داشته باشید، می توانید برای دستیابی به آن ها تلاش کنید و از شریک زندگی خود در رسیدن به اهدافش حمایت کنید.
❤️ سعی کنید اهداف خود را به خاطر شریک زندگیتان قربانی نکنید. انجام این کار می تواند منجر به رنجش فراوان شود که پایه و اساس خوبی برای یک رابطه سالم نیست.
4. نیازهای عاطفی خود را برآورده کنید
سعی کنید برای راحتی یا تایید به شریک زندگی خود تکیه نکنید. خیلی خوب است که هر از چند گاهی به دنبال تمجید و آرامش از شریک زندگی خود باشید، اما منبع اصلی آن باید خودتان باشید.
❤️ چک کنید و بفهمید که به چه چیزی نیاز دارید. سپس، می توانید برای خواسته های خود تلاش کنید و استقلال خود را حفظ کنید.
- به عنوان مثال، شاید روز بدی را پشت سر گذاشته اید و احساس استرس می کنید. در این شرایط سعی کنید یک حمام طولانی بگیرید یا قدم بزنید تا روحیه خود را بالا ببرید و آرامش کسب کنید.
- شاید در محل کارتان ترفیع بگیرید. به خودتان افتخار کنید و برای خود هدیه ای بخرید تا این را نشان دهید.
5. منافع خود را حفظ کنید.
به علایق خود در خارج از رابطه ادامه دهید. این به شما کمک می کند تا به یاد بیاورید که قبل از ملاقات با شریک زندگی خود چه کسی بوده اید.
اگر سرگرمی مورد علاقه ندارید، سعی کنید به سرگرمی جدیدی روی آورید که همیشه می خواستید آن را امتحان کنید. انجام فعالیت های خارج از رابطه تان به شما و شریک زندگی تان زمان زیادی برای تنهایی می دهد.
6. یاد بگیرید که خودتان را دوست داشته باشید
❤️ وقتی خودمان را دوست داریم، کمتر به دیگران وابسته هستیم.
مطمئن شوید که خودتان را به خاطر سخت کوشی خود تحسین می کنید و با تغذیه صحیح و ورزش از بدن خود مراقبت کنید. هرچه بیشتر بتوانید خودتان را ارتقا دهید، کمتر وابسته خواهید بود و مستقل تر خواهید شد.
7. مسئولیت خود را بر عهده بگیرید
❤️ به یاد داشته باشید که تنها کسی که مسئول زندگی شماست، شما هستید، نه هیچ کس دیگری. هرچه بیش تر از خودتان و مسیرتان شناخت داشته باشید، بهتر می توانید مسئولیت را بر عهده بگیرید و زندگی خود را برای بهتر شدن تغییر دهید.
8. با شریک زندگی خود حد و مرز تعیین کنید
به همسرتان بگویید که دوست دارید مستقل تر شوید. همانطور که برای کاهش وابستگی کار می کنید، به شریک زندگی خود بگویید که باید به شما اجازه دهد این تغییرات را انجام دهید.
- به عنوان مثال، شاید شریک زندگی شما امور مالی را اداره کند. اگر میخواهید مستقلتر شوید، به آن ها بگویید که میخواهید پرداخت برخی از صورتحسابها را به عهده بگیرید.
- یا شاید شریک زندگی شما عادت داشته باشد که هر بار که خانه را ترک می کنید با شما بیرون برود. به آن ها بگویید که دوست دارید چند کار را به تنهایی انجام دهید.
9. از حق خودت دفاع کن
قاطع باشید و اجازه ندهید دیگران از شما سوء استفاده کنند. اگر نمی خواهید کاری را انجام دهید، آن را به همسرتان بگویید. صدای خود را به گوش دیگران برسانید و به یاد داشته باشید که نظرات و احساسات شما مهم هستند.
❤️این می تواند در مورد انتخاب شام، فیلم یا موسیقی بوده. یا میتواند در مورد مسائل بزرگتری، مانند شهری که میخواهید در آن زندگی کنید باشد.
10. با مشاور صحبت کنید
رهایی از وابستگی می تواند سخت باشد. اگر برای ترک عادت های خود مشکل دارید، بهتر است با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید. آنها میتوانند مهارتها و مکانیسمهای مقابلهای را برای حفظ استقلال خود در یک رابطه به شما آموزش دهند.
❤️آن ها همچنین می توانند راه هایی را به شما آموزش دهند تا عزت نفس خود را تقویت کنید و از خودتان دفاع کنید.
11. گروه دوستان خود را گسترش دهید
پیدا کردن افراد خوب می تواند به شما کمک کند. سعی کنید دوستان خوبی انتخاب کنید که با آن ها وجه اشتراک داشته باشید و بتوانید کنار آن ها خودتان باشید.
اگر خودتان را دوست نداشته باشید، نمی توانید عشق دیگران را دریافت کنید
آیا تا به حال پیش آمده که دیگران از شما تعریف کنند ولی شما آن را نپذیرید؟ اگر احساس می کنید لایق عشق نیستید، نمی توانید اجازه دهید این همه خوبی عاطفی وارد شود.
افرادی که نسبت به خود دلسوزتر هستند، مراقبت و محبت بیشتری از شریک زندگی خود دریافت می کنند، پذیرندهتر بوده، تمایل بیشتری برای سازش دارند و به شریک زندگی خود آزادی بیش تری میدهند. افراد دلسوز به خود، انتقادی و کنترل کننده نیستند، از نظر کلامی خشن تر هستند و میزان رضایت بیشتری از رابطه دارند.
5 نشانه که به دوست خود وابسته هستید| نشانه های وابستگی
❤️ وقتی در مورد روابط وابستگی صحبت می کنیم، اغلب به رابطه عاشقانه فکر می کنیم. با این حال، قطعاً نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد ممکن است به دوست خود نیز وابسته بشوید، در ادامه نشانه های وابستگی ذکر شده است:
1. برای همه نیازهای خود به دوستتان متکی هستید
دریافت حمایت عاطفی از دوستانتان طبیعی است. طبیعی می باشد که با دوستان خود برنامه ریزی کنید، گذراندن وقت با دوستان و تقویت روابط خود با آن ها را در اولویت قرار دهید. با این حال، اگر متوجه شدید که برای برآورده کردن همه نیازهایتان بیش از حد به یک دوست متکی هستید، ممکن است نشانهای باشد که به هم وابسته شدهاید.
2. نمی توانید تحمل کنید که دوستتان وارد رابطه شود
اگر متوجه شدید که بدون توجه به اینکه دوستتان با چه کسی قرار ملاقات میگذارد، یا مدت زمانی که با هم بودهاند، اذیت میشوید، ممکن است نشانهای باشد که شریک زندگیشان را تهدیدی برای زمانی که با دوستتان میگذرانید میبینید.
3. اگر بخواهد گروه دوستان را گسترش دهند، عصبانی می شوید
اغلب زمانی که افراد به هم وابسته هستند، به این معنا نیست که نمیخواهند دوستان جدیدی پیدا کنند یا با افراد جدیدی آشنا شوند، بلکه اعتماد به نفس پایینی دارند و نگران هستند که اگر دوستانشان با دیگران ملاقات کنند، آن ها را پشت سر بگذارند.
4. به آن ها اجازه می دهید برای شما تصمیمات اساسی بگیرند
اگر متوجه میشوید که بر اساس راضی کردن دیگران و قرار دادن خود در رتبه دوم تصمیم میگیرید، به دیگران وابسته شده اید و برای نگه داشتن آن ها کنار خود هرکاری انجام می دهید.
سوالات خواستگاری مذهبی که باید از همسر آینده خود بپرسید❤️
علت اختلافات خانوادگی چیست؟
7 راه تضمینی برای مقابله با درد پریود 🩸 درمان خانگی🩸
11 راه قطعی برای رفع وابستگی عاطفی در رابطه
مشکل تنفس در خواب یا آپنه خواب خطرناک است؟